Dansk Køre Forbund

Kørsel med hest og vogn er i dag en spændende fritidsinteresse og sport for både unge og ældre. Dansk Køre Forbund (DKF) er det nationale sportsforbund, der organiserer kørsel med hest (pony) og vogn.

DKF er associeret Dansk Ride Forbund og har dermed en tæt kontakt til Danmarks Idræts-Forbund og det internationale rideforbund Federation Equestre International (FEI).

Dansk Køre Forbund blev stiftet i 1973 som en sammenslutning af fire lokale køreselskaber. Nu er 11 foreninger medlemmer af DKF.

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte har siden 1998 været protektor for køreforbundet.

Dansk Køre Forbunds logo
Dansk Køre Forbunds logo blev tegnet til forbundet i 1989 af den anerkendte grafiker, Erik Ellegaard Frederiksen (1924-97)

Hvad laver Dansk Køre Forbund?

I Dansk Køre Forbund og køreselskaberne er der plads til alle, uanset om man vil køre en hyggelig tur med familie og venner eller konkurrere i nationale og internationale kørekonkurrencer. Siden 1978 har i DKF’s regi hvert andet år været afholdt DM i kørsel. Se resultater via dette link.

I Dansk Køre Forbunds og køreselskabernes regi er der også en lang række af aktiviteter i discipliner som traditionel kørsel, brugskørsel, tømmerkørsel og pløjning med heste. En del aktiviteter er rettet mod juniorer og unge kuske. Køreselskaberne rundt om i landet tilbyder ofte kurser for både begyndere, øvede og konkurrencekuske.

På Dansk Køre Forbunds hjemmeside kan man læse meget mere om disciplinerne, finde link til køreselskaber og blandt andet downloade reglementer, dressurprogrammer mv.

Som medlem af et køreselskab under Dansk Køre Forbund kan man abonnere på medlemsbladet Køresporten.

Læs mere på Dansk Køre Forbunds hjemmeside.